5 знака, че шефът ви е слаб мениджър

5 знака, че шефът ви е слаб мениджър
Източник: iStock/Guliver

Всеки може да раздава заповеди. Но истинският лидер отделя време и инвестира енергия в изграждането на доверие в целия екип. Той не спира да се усъвършенства и да се стреми да учи нови неща само защото вече се е издигнал.

За съжаление има много ръководители, които не са добри мениджъри. Според Forbes има 5 неща, валидни за всички тях.

1. Когато нещо се обърка, слабият мениджър винаги търси да обвини някой друг.

2. Не се съобразява с мнението на другите. Когато някой си позволи да предложи нещо, му се казва да не се меси в неща, които не са негова работа. Защо? Защото слабият мениджър се страхува, че подчиненият може да има по-добра идея. 

3. Лошият лидер комуникира предимно индиректно. Той не изслушва другите и не иска или не може да създаде комфортна работна атмосфера сред екипа.

4. Той/тя постоянно напомня на служителите му, че са по-долу от него и могат да бъдат заменени във всеки един момент. Използва страха като механизъм за контрол, защото самият той/тя тайно се чувства застрашен.

5. Слабият мениджър не признава, че има слабости и затова не смята, че трябва да учи нови неща и да подобрява способностите си.

Какво да направите, ако разпознавате тези знаци в своя началник? Според Forbes подобно ръководство може да бъде изключително токсично за кариерата ви и е най-добре да си потърсите друга работа.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.