6 качества, по които шефовете да разпознаят идеалния кандидат за работа


6 качества, по които шефовете да разпознаят идеалния кандидат за работа
Снимка: iStock/Guliver

9589

Всеки работодател търси специфични умения в кандидатите за работа. И все пак има някои универсални черти, които винаги са знак, че човекът отсреща е правилният избор. Кои са те посочват от Inc.com.

1. Комуникативност

При търсенето на кандидат за определена позиция шефовете си представят как би изглеждала съвместната им работа - дали те ще бъдат комуникативни и отворени към споделянето на идеи или ще бъдат некооперативни и трудни за управление?

Когато кандидатствате за определена позиция, демонстрирайте възможно най-отрано добри комуникационни умения, за да покажете, че работата с вас ще бъде ползотворна и приятна.

2. Лоялност

Виждайки, че кандидатът е прекарал дълго време в една организация, мениджърите разбират, че той ще бъде по-склонен да се развива и да расте заедно с компанията, вместо да напусне при първата по-сериозна криза.

3. Подготовка

На интервюто за работа винаги си личи дали кандидатът е добре подготвен. Ако сте си написали домашното, това ще си проличи от познанията ви за дейността на организацията и въздействието и върху широката общественост.

4. Опит

Всички кандидати твърдят, че имат нужния опит за позицията, която искат, но хората, които са работили в тази сфера по-дълго време, ще могат да подкрепят думите си с факти. Не се страхувайте да подчертаете вашите постижения и успехи в професионалната ви кариера.

5. Позитивизъм

Въпреки че не всеки ден можем да бъдем в добро настроение, обикновено една среща е достатъчна, за да може работодателят да разбере дали сте позитивен или негативен човек.

Когато говорите с бъдещия си шеф, винаги представяйте нещата от положителната гледна точка, защото това показва вашата мотивация и готовност да дадете най-доброто от себе си.

6. Надеждност

Работодателите знаят, че най-добрите служители са тези, на които винаги може да се разчита. Ако можете да дадете пример за вашата надеждност и отговорност с нещо, което сте направили в предходната си работа, ви ще увеличите значително шанса си да получите позицията.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички