6 подходящи момента да поискате увеличение на заплатата


6 подходящи момента да поискате увеличение на заплатата
Снимка: iStock/Guliver

5115

Много служители се притесняват да поискат по-голяма заплата. Такъв разговор наистина може да бъде неловък... ако е в неподходящ момент. От Money.com посочват някои ситуации, в които вие сте в силната позиция и можете да лобирате за повишение.

1. Средната заплата във вашата професия на други места е много по-висока. Ако сте направили проучване и сте осъзнали, че ви плащат по-малко, отколкото на ваши колеги в други фирми, спокойно можете да поискате повишение. Вероятно и шефовете ви го знаят и просто се надяват, че няма да забележите.

2. Поели сте допълнителни отговорности. Редно е да получавате пари, еквивалентни на работата, която вършите, Щом тя се е увеличила, трябва да се увеличи и заплатата.

3. Имате предложение от конкурентна компания. Кажете на работодателя си, че сте получили по-добра оферта. Може би ще се опита да ви задържи, като повиши възнаграждението ви. Ако ли не, наистина ви е време да напуснете. 

4. Компанията се справя добре и вие видимо сте допринесли за това. Имате постижения, които са помогнали за цялостния прогрес на бизнеса. Съвсем в реда на нещата е да бъдете възнаградени.

5. Никой друг в компанията няма вашите умения. Ако правите нещо специфично, което никой друг не може да прави там, то шефът ще иска да ви запази и да ви поддържа мотивирани и удовлетворени. Затова и има голяма вероятно да приеме искане за по-висока заплата. 

6. Ръководството се е сменило. Да, новите шефове правят чистки. Но ако искат работата да продължи да върви гладко, вероятно ще се опитат да задържат важните служители. Това е удобен момент да поставите на масата и свои изисквания.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички