Апартаментите в Бургас поскъпнаха с 5%

Апартаментите в Бургас поскъпнаха с 5%
Източник: Wild Bulgaria

Жилищата в Бургас са поскъпнали с 5% през първото шестмесечие спрямо същия период на миналата година. Това отчетоха брокери на недвижими имоти по време на бизнес закуската на Imoti.net в града, която се проведе на 18 септември.

„Тази година в централната част на града, районите „Зорница“ и „Изгрев“, цените на имотите са с 5% по-високи, докато в „Меден рудник“ са нараснали с 12% спрямо миналата година. Този скок се дължи на добрата инфраструктура в района.“, обясниха специалистите.

В периода от април до юни продажбите на жилища в морския град са нараснали с 11%. Купувачите са основно българи, а най-търсени са двустайните и тристайните апартаменти.

Брокерите отбелязват, че все повече хора от Ямбол и Сливен решават да закупят нов дом в Бургас. Нараства и броят на семействата, които търсят имот в региона, който да използва през летните си отпуски. В Несебър сключените сделки за ваканционни жилища са скочили с 11% на годишна база.

Експертите са категорични, че през последните 5 години имотният пазар в Бургас и региона е стабилен, а броят на сключените сделки през първото полугодие на тази година е идентичен с този от 2017 г. В същото време от община Бургас отчитат 99% ръст на издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради. „Има голям инвеститорски интерес за изграждане на жилищни сгради около Бургас. В Крайморие, например, се строят много еднофамилни жилища“, коментира главният архитект на Бургас Веселина Илиева.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.