Апартаментите в Бургас поскъпнаха с 5%


Апартаментите в Бургас поскъпнаха с 5%
Снимка: Wild Bulgaria

2564

Жилищата в Бургас са поскъпнали с 5% през първото шестмесечие спрямо същия период на миналата година. Това отчетоха брокери на недвижими имоти по време на бизнес закуската на Imoti.net в града, която се проведе на 18 септември.

„Тази година в централната част на града, районите „Зорница“ и „Изгрев“, цените на имотите са с 5% по-високи, докато в „Меден рудник“ са нараснали с 12% спрямо миналата година. Този скок се дължи на добрата инфраструктура в района.“, обясниха специалистите.

В периода от април до юни продажбите на жилища в морския град са нараснали с 11%. Купувачите са основно българи, а най-търсени са двустайните и тристайните апартаменти.

Брокерите отбелязват, че все повече хора от Ямбол и Сливен решават да закупят нов дом в Бургас. Нараства и броят на семействата, които търсят имот в региона, който да използва през летните си отпуски. В Несебър сключените сделки за ваканционни жилища са скочили с 11% на годишна база.

Експертите са категорични, че през последните 5 години имотният пазар в Бургас и региона е стабилен, а броят на сключените сделки през първото полугодие на тази година е идентичен с този от 2017 г. В същото време от община Бургас отчитат 99% ръст на издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради. „Има голям инвеститорски интерес за изграждане на жилищни сгради около Бургас. В Крайморие, например, се строят много еднофамилни жилища“, коментира главният архитект на Бургас Веселина Илиева.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички