Фирма на роднина на Делян Добрев е сред трите, спечелили най-много от санирането


Фирма на роднина на Делян Добрев е сред трите, спечелили най-много от санирането
Снимка: БГНЕС

10843

Един от съдружниците във фирма „Еко Традекс Груп" АД, която е сред трите компании, спечелили най-много от програмата за саниране, е зет на бившия енергиен министър и водач на листата на ГЕРБ за Хасково Делян Добрев. Става въпрос за Даниел Гаров, твърди сайтът за журналистически разследвания „Биволъ“.

По програмата за саниране „Еко Традекс Груп“ АД обновила до момента 6 блока и е получила над 4,8 млн. лв. Хасковската фирма е собственост на Даниел Руменов Гаргов, Тенчо Христов Лилянов и Тодорка Иванова Минева. Всъщност мажоритарен акционер в „Еко Традекс Груп“ АД е фирмата „Форуком“ АД, в която акционери са Даниел Гаргов с30% и Тенчо Лилянов със 70%. И двамата са в директорския борд на „Еко Традекс Груп“ АД, показва справка в Търговския регистър. Еко Традекс Груп“ АД е спечелила търгове за саниране в Харманли, Димитровград, Свиленград, Симеоновград и Любимец.

Оказва се обаче, че Гаров е женен за братовчедката на Добрев – Росица Гарова. Гаров е общински съветник на ГЕРБ в Хасково и председател на Комисията за бюджет и финанси. Росица пък е директор на дирекция „Финансово-счетоводни дейности и бюджет“ в Община Хасково. По закон обаче братовчедите и дейността им не се декларират като конфликт на интереси от лица на публични държавни постове.

Според "Биволъ" фирми с участието на Гаргов и Лилянов са спечелили самостоятелно или в консорциуми обществени поръчки за близо 100 милиона лева. Най-много са за Еко Традекс Груп – 83 млн. лв. Еко-Нео Груп АД е взела 16 млн. а "Форуком Фонд Имоти" АДСИЦ участва в консорциум спечелил поръчка за 3 млн. лв. в Първомай. Преди да стане депутат при първото правителство на Бойко Борисов, Делян Добрев е бил в борда на директорите на "Форуком Фонд Имоти" АДСИЦ, което личи от справка в Търговския регистър.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички