Нарушения при ремонта на градинката до СУ, спират договора


Нарушения при ремонта на градинката до СУ, спират договора
Снимка: БГНЕС

3039

Установените забележки в ремонта на градинката „Св. Климент Охридски“ в столицата не са проектантска грешка, а грешка на изпълнителя. Това каза главният архитект на Столична община Здравко Здравков пред журналисти по време на проверка на ремонта.

Имаме поредица от забележки. Има разминаване в зануляването на фугите. Направихме бележка по отношение на монтирането на обрушени елементи, които трябваше да бъдат подменени. Очевидно те не са подменени и са замазани с материал, който е чист теракол. Би трябвало да се използва материал, който е за външна употреба. Убеден съм, че всяка една от тези плочки трябва да бъде проверена наново и да бъде подменена. Контактната зона със съществуващите бордюри в момента отново е наплескана с циментова замазка, не знам какъв е материалът. Това, че не са изрязани елементите по периферията, е изключително недобро изпълнение", заяви той, цитиран от "Фокус".

Арх. Здравков уточни, че проектант, надзорник и строител трябва да седнат на една маса и да преглеждат забележките една по една и цялата нивелация.

Кметът Йорданка Фандъкова заяви от своя страна, че ще се задейства спиране на договора за ремонт на градинката и „Св. Климент Охридски“ заради некачествено изпълнение.

„Ще задействаме един от членовете на договора - чл. 12, който казва, че при констатиране на некачествено изпълнение възложителят може да спре изпълнението на договора до отстраняването на тези забележки, като за това не влияе върху срока за изпълнение на проекта т.е. след това те не могат да се оправдаят с тези дни“, заяви Фандъкова.

Тя обясни, че задействането на чл. 12 е предпоследната фаза при спирането на проекта и с това Столична община казва, че няма да допусне да се плащат пари за недобре свършена работа.

Ако те продължават така и срокът изтече, ще бъдат наложени санкции, коментира кметът.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички