Зам.-министърът Николай Нанков също живее безвъзмездно в чужд имот


Зам.-министърът Николай Нанков също живее безвъзмездно в чужд имот
Снимка: БГНЕС

4214

Заместник-министърът на регионалното развитие и бивш министър със същия ресор Николай Нанков също ползва жилище в столицата, за което не плаща наем. Това става ясно от декларацията му тази година, подадена пред антикорупционната комисия, пише в. "Сега".

В декларацията си за 2017 г. (когато беше регионален министър) той е вписал два имота - собствена къща в Априлци и ползване на 1/3 от апартамент в София. 

От пресцентъра на регионалното министерство (МРРБ) са предоставили на вестника разясненията на Нанков. Къщата е фамилна собственост, дарена на министъра от баща му през 2017 г. А апартаментът в София, в който живее безвъзмездно още от 2011 г., е на Тодорка Сотирова - дългогодишна семейна приятелка. Сотирова е предоставила покрив на Николай Нанков в София, а в замяна ползва безплатно част от къщата му в курортното селище Априлци.

Припомняме, че финансовият министър Владислав Горанов също живее в луксозен имот в София, предоставен му безвъзмездно от кръстника му - бизнесмена Иван Сариев. Главният прокурор Сотир Цацаров нареди проверка по случая за престъпление по служба и търговия с влияние. Тя е възложена на антикорупционната комисия и е наредено да приключи до 18 декември.

По-рано днес Горанов коментира казуса: "Всъщност жилището, което обитавам, не е мое. Спомняте си, че през 2012-та година имаше земетресение в Перник. Тогава живеехме на висок етаж и заради стреса, който изпитахме тогава, отидохме в апартамент, купен от Иван Сариев с инвестиционна цел. Плащам си разходите по жилището сам."

На директен въпрос дали даването на жилище не представлява заплащане на услуга, Горанов поиска да се разследва дали фирми на Сариев са спечелили обществени поръчки и ако се докаже, че такива няма, то тогава да бъде обяснено за какъв конфликт на интереси става въпрос. Трябва да съм като отшелник, да не се виждам с жив човек, за да не съм в конфликт на интереси, оплака се министърът.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички