13% от всички 1,4 млрд. лв субсидии отиват за производителите на плодове и зеленчуци


13% от всички 1,4 млрд. лв субсидии отиват за производителите на плодове и зеленчуци
Снимка: Thinkstock

1727

Правим всичко, което можем за новия програмен период според нашите възможности. Даваме възможност държавата да приложи решения, които са съобразим с националните ни нужди. Това заяви министърът на земеделието Десислава Танева пред Нова телевизия.

Тя посочи, че политиката на приоритетна подкрепа трябва планирано и дългосрочно да е насочена, а производителите трябва да си правят маркетинг на пазара и да намерят най-подходящия за нас, както и да сме конкурентоспособни.

Една от мерките е увеличаването на помощта за в сектор "Животновъдство, плодове и зеленчуци", в това число и оранжерийно производство - над два пъти повече от тази година, посочи министър Танева. Тя уточни, че през 2015 година 13% от 1,4 млрд. лева ще отидат именно за тези производители.

Тези над 1,4 милиарда лева се полагат на тези земеделски производители, които имат правно  основание, уточни министър Танева.

Директните плащания ще доведат до по-справедливо плащане. Най-висока ставка би получил млад земеделски производител, който има земя до 30 хектара и отглежда плодове и зеленчуци. Той ще получи до 150 лева на декар по директно плащане плюс допълнителна ставка по агроекология или ако избере биопроизводство.

Тя напомни, че областните служби по земеделие са задължени да консултират земеделците безплатно и посъветва земеделците да не дават пари, за да се предотврати корупцията.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички