Арестуваха шефа на Агенцията по рибарство


Арестуваха шефа на Агенцията по рибарство
Снимка: Getty Images / Guliver

1973

Три лица от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са били задържани при акция на ДАНС и прокуратурата, съобщи говорителят на Главната прокуратура Румяна Аранудова.

Сред тях е изпълнителният директор, както и служител на ИАРА. Арнаудова допълни, че за другия задържан не могат да кажат все още в какво качество е действало, за да не се попречи на разследването.

„Провежда се разследване в Бургас, София и Ямбол. Иззети са множество документи. Разследва се злоупотреба с евросредства, както и изпълнителния директор на ИАРА”, съобщи Арнаудова пред Нова телевизия.

Става дума за получаване на субсидии от ЕС въз основа на данни с невярно съдържание, заявени от търговски дружества. Въз основа на тези неверни сведения, което е станало със знанието на изпълнителния директор, са били изплатени парични средства.

Очаква се днес да бъдат повдигнати обвинения на различни лица. Арнаудова отказа да каже за какви суми става дума, за да не пречи на разследването.

Относно поискания имунитет на Делян Добрев Арнаудова отговори, че се извършват действия, съобразно доказателствата, които са събрани. „Твърдим, че е налице бездействие и безстопанственост. Делян Добрев не е предприел каквото и да е действие, за да се прекратят плащанията към „Парсънс”, допълни тя.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички