България се обяви срещу намалението на квотата за улов на калкан


България се обяви срещу намалението на квотата за улов на калкан
Снимка: БГНЕС

941

Ние няма да подкрепим исканото намаление от 15% за квотите за улов на калкан в Черно море. Това заяви пред журналисти земеделският министър Десислава Танева, предаде "Фокус".

По думите ѝ в понеделник и вторник ще има заседание на Съвета на министрите по земеделие, като основна точка от дневния ред е предложение за регламент, който установява квотите за общ допустим улов на калкан и цаца в Черно море.

"В предложението е включено предложение за 15% на квотата за общ допустим улов на клакан за страната, както и за Румъния или годишно това означава 36,72 тона при сега действащата квота 43,2 тона. Няма да подкрепим поисканото 15% намаление. Румъния също не би го подкрепила. Искам да уверя всички-страната е положила много финансови и административни усилия по отношение на контрола и достоверността на данните за този риболов. Основното предизвикателство за всички страни е да има общи правила и равнопоставеност между тях, които оперират риболовни дейности в Черно море”, каза Танева.

Според нея ако ограничението в квотите се налага само на нас и на Румъния, поставяме нашия бранш в неравностойно положение. "Затова позицията, която приехме и днес на Министерски съвет, е, че не подкрепяме такова намаление. Надяваме се, че ще постигнем положителен резултат това да не бъде прието”, заяви министърът и допълни, че това ще се разбере в края на деня в понеделник. Танева коментира още, че това намаление ще се отрази върху доходите на всички, които се занимават с такъв улов.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81448
  • GBP
    1
    2.27277
  • JPY
    100
    1.16509
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички