Четири държавни горски стопанства купуват луксозни джипове


Четири държавни горски стопанства купуват луксозни джипове
Снимка: БГНЕС

4630

Четири от шестте държавни горски предприятия у нас са направили обществени поръчки за луксозни джипове. Цената на един джип е около 200 000 лева.

„Джиповете са за скъп ловен туризъм", обясни министърът за земеделието Десислава Танева. Тя подчерта, че няма да спре обществените поръчки на горските предприятия.

Джипове от висок клас и цена са за предприятията в Смолян, Габрово, Благоевград и Сливен. В изискванията на поръчката на Габрово е включен и критерият за задължително наличие на кожен салон с климатизирани седалки за предните места, съобщава "Дарик".

Всяко от тези предприятие е със съответните планове за работа и с планирани финансови резултати. В обхвата на тези предприятие се извършва и дейност като ловен туризъм, включително и с много чуждестранни гости, каза министърът.

 

Тя отсече, че няма да спре обществените поръчки и подчерта, че ловният е скъп вид туризъм. 

Земеделското министерство като принципал на горските предприятия търси единствено и само резултатите по отношение на управлението на различния вид дейности, каза Танева. "Ние търсим изсветляване на сектора, финансов резултат и мерките, които сме взели срещу незаконните дейности в горите", допълни тя.

По всички тези показатели резултатите ще се отчетат на специална пресконференция в края на годината. По думите на министъра ще се види подобрение по всяка една от позициите. Всичко останало е преценка на мениджмънта, категорична е Десислава Танева.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички