Джамбазки: Провокатори в Шарково не различаваха коза от котка


Джамбазки: Провокатори в Шарково не различаваха коза от котка
Снимка: БГНЕС

2723

Антидържавни конспирации – така зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки коментира случаите, при които заради кризата с чумата по дребните преживни животни в Странджанско тръгнаха слухове, че има нарочно заразяване, за да се избиват животни и да се обезлюдява територия за населване на мигранти.

Посетих Шарково и се убедих с очите си, че хора, които видимо нямат нужда от психиатрична помощ, твърдят, че всеки ден каца самолет с по 300 души-мигранти в Безмер, каза още Джамбазки. На въпрос обаче дали политиците не са виновни за това недоверие, евродепутатът се съгласи и дори заяви, че "и ние бяхме част от това", визирайки липсата на доверие в обществото към държавата специално по въпроса със заразата в Странджанско. Пред Нова телевизия Джамбазки обаче насочи вниманието, че в Шарково дошли хора, които не различават коза от котка – провокатори. Те били дошли с "неизмеримо" по-скъпи коли от тези на местните, включително с "чужда регистрация".

Виждал съм много хора, които разпространяват фалшиви новини – вижте в социалните мрежи. Според мен по силата на закона може да бъде написан предупредителен протокол, уточни Джамбазки какво може да се направи.

Политическата картина

Виждам необясними действия в Народното събрание – приемат се промени, които изглеждат в полза на определени кръгове, заяви Джамбазки. Той обаче хвърли вината за промените в Закона за приватизация и следприватизационен контрол на председателя на правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов, защото той бил обединил поправката за само 5 години спазване на ангажименти по приватизационни договори на депутата от "Атака" Николай Александров и текста на Емил Димитров за ретроактивно действие т.е. действие със задна дата. Недопустимо е, правилата трябва да си важат такива, каквито да били при сключване на сделката, категоричен беше Джамбазки и призова да бъде питан Кирилов защо е направено това.

За финал Джамбазки предупреди, че "ако на някой му хрумне да се явява на избори отделно", трябвало да го обясни на хората, които подкрепят патриотите и искат да бъдат представени в парламента. Това са детски неща – дали някой се е разсърдил, уточни той.

Джамбазки блесна и с друго съждение – ВМРО искало да се затворят бежанските центрове, за да не се изкушавал някой да дойде в България. Ако обаче имало миграционен натиск, идващите трябвало да бъдат спирани още на граничната бразда, завърши той в отговор на въпрос какво ще се случи, ако има нова бежанска вълна и дойдат хора в България.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички