Фермери излязоха на протест в цялата страна


Фермери излязоха на протест в цялата страна
Снимка: БГНЕС

2560

Зърнопроизводители от цялата страна протестираха днес срещу промяната в наредбата, която ги задължава да монтират нивомери и фискални устройства, с които да се следи количеството гориво на техните ведомствени пунктове за зареждане.

Според тях разходът е прекалено голям за масовата част от бранша и ще доведе до фалити. 

"Извиняваме се за неудобствата, но от септември всеки ден ще е така, по-добре свиквайте" - с тези думи зърнопроизводители днес се обръщаха към случайни шофьори, опитващи да заредят гориво на бензиностанцията в село Труд, Пловдивско, предаде БГНЕС. Там фермерите бяха изкарали 80 селскостопански машини, предимно трактори на пътя.

Близо 50 000 лв ще излезе монтирането на фискално устройство на колонка, пресметнаха стопаните и са категорични, че това е сума, непосилна за джоба им.

Ако не се променят нещата и бъдем принудени все пак да спазим промяната в наредбата, само два са пътищата: фалит, или свиване на работата с цел намаляване на разхода за надници на работниците, което пак ще доведе до схема 1, сиреч -фалит, коментираха гневно земеделците и животновъдите.

За да демонстрират хаосът и задръстванията, които ще настанат ако трактори, комбайни и други тежки машини се принудят да зареждат от бензиностанции за общо потребление пък, протестиращите наредиха тежките машини в колона на бензиностанция на изхода на Хасково към Димитровград, при което, естествено, се образува дълга опашка.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички