Финансовите корекции на общини по ПРСР са 33 млн. лева


Финансовите корекции на общини по ПРСР са 33 млн. лева
Снимка:

2682

Близо 33 000 000 лв. са наложените финансови корекции на общини по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Това става ясно от писмен отговор на земеделския министър Десислава Танева до депутат от опозицията.

Министърът обаче не отговаря на въпроса кое е наложило налагането на санкции на общините заради проведените от тях обществени поръчки, съобщава БГНЕС.

Около 30 на сто от финансовите корекции са в размер на 100%, т.е. санкционираните общини е трябвало да заплатят изцяло за своя сметка т.нар. европейски проекти, които принципно се финансират с европейски средства. Средният процент на финансовите корекции възлиза на около 15%. По принцип подобни санкции се налагат заради злоупотреби и нарушения при процедурите по обществени поръчки. В конкретния случай става въпрос за санкции, които българските власти са наложили. Отделно, след одитни проверки от ЕК налагат допълнителни финансови корекции, които също се поемат от държавния бюджет.

Припомняме, че в сряда от БСП обвиниха управляващите от ГЕРБ, че укриват информация за наложени санкции по ПРСР. Плащания по две от мерките на Програмата за развитие на селските райони в момента са прекъснати поради съмнения относно тяхното приложение. Сумите, за които става въпрос, са много малка част от 2,3 милиарда евро, които България ще получи за развитие на селските райони в настоящия финансов период", посочиха от ЕК.

 

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички