Камионите за дървесина вече задължително трябва да са с GPS


Камионите за дървесина вече задължително трябва да са с GPS
Снимка: Getty Images/Guliver

1997

Днес в парламента на второ четене бяха обсъдени промените в Закона за горите. Депутатите задължиха моторните превозни средства, превозващи дървесина, да бъдат снабдени с GPS устройства, като по този начин се очаква да се засили борбата с незаконната сеч и търговията с нея.

Мнозинството в парламента обаче отхвърли предложението на депутатите от "БСП лява България" държавните горски предприятия да имат право да изнасят необработена дървесина.

От ГЕРБ и Патриотичния фронт определиха идеята, предложена от депутата Велизар Енчев и колегите му от БСП износът на необработен дървен материал, добит от гори, държавна собственост, да се извършва от държавните предприятия, като "връщане на отдавна отмряла икономическа система".

"Предложението да се връща едно стопанско предприятие е ваша стара мечта. Вие го предлагате многократно. Да вменяваме отново стопанска дейност на държавата, която е лош стопанин и го е доказала, сегашното упраляващо мнозинство няма да пусне държавата отново в сектор, в който има установени пазарни отношения", заяви Румен Христов от рефроматорите.

От БСП реагираха, че има размяна на ролите в парламента, като няма логика опозиция да иска държавните предприятия да станат печеливши.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички