МЗХ плаща 1,35 млн. лв. за кули за видеонаблюдение за борба с горските пожари


МЗХ плаща 1,35 млн. лв. за кули за видеонаблюдение за борба с горските пожари
Снимка: БГНЕС

3024

През месец май т.г. Министерство на земеделието и храните (МЗХ) е стартирало разработването на схема за разполагане на средства за наблюдение и откриване на пожари в горските територии с оглед изграждането на единна система за наблюдение и автоматично откриване на пожари. Това каза земеделския министър Десислава Танева, цитирана от БГНЕС.

От думите на министъра става ясно, че миналата година “Югозападно държавно предприятие” – Благоевград е изградило девет кули за наблюдение, които са финансирани по Програмата за развитие на селските райони. От отчетите за направените разходи се е разбрало, че само за оборудване с техника за видеонаблюдение, софтуер и други технически съоръжения са платени около 1,35 млн. лв. или по 150 000 лв. на кула. Разходите за изграждането на самите съоръжения са били общо около 245 хиляди лева.

През месец октомври 2016 г. се очаква да стане ясно – колко точно и къде ще могат да се разположат кулите за видеонаблюдение. Танева посочва, че за наблюдателни кули могат да се ползват и част от съоръженията, които са изградени от доставчиците на мобилни услуги.

“В тази връзка са проведени предварителни разговори с представители на мобилните оператори в страната и от тяхна страна е изразена готовност за оказване на необходимото съдействие”, уточнява Танева.

 

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички