Отварят шест нови мерки по ПРСР до края на годината


Отварят шест нови мерки по ПРСР до края на годината
Снимка: Getty Images/Guliver

1931

Шест нови мерки ще бъдат отворени до края на годината по Програмата за развитие на селските райони (2014 – 2020).

Първият прием за земеделските стопани ще бъде по подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“, като подаването на документите се очаква да започне в края на юни. Преди това ще бъде отворена мярка 2.1.

„Консултантски услуги за земеделски и горски стопани“, чиято цел е да подпомага младите фермери с безплатно изготвяне на бизнес планове от страна на Националната служба за съвети в земеделието.

По индикативният график се очаква да бъде отворен и нов прием на проекти по подмярка 4.1. „Инвестиции в земеделските стопанства“ в началото на ноември тази година. Един месец по-рано е предвиден и прием по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на земеделска продукция“. Прием на документи ще бъде отворен и за подмярка 19.1 „Помощи за подготвителни дейности“, която е свързана с подхода „ЛИДЕР“ и Воденото от общността местно развитие. В началото на октомври се очаква да бъде отворена и подмярка 2.2. „Създаване на консултантски услуги“.

Още преди официалното одобрение на Програмата за развитие на селските райони, беше обявен прием по подпмярка 4.1. „Инвестиции в земеделските стопанства“ с индикативен бюджет 150 млн. евро, а заедно с кампанията по директните плащания бяха отворени и мерки 10 „Агроекология и климат“, 11 „Биологично земеделие“, 12 „Плащания по „Натура-2000” и Рамковата директива за водите“ и 13 „Плащания за райони, изправени пред природни или други специфични ограничения“.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички