Овцевъдната асоциация промени името си


Овцевъдната асоциация промени името си
Снимка: БГНЕС

3202

След проведено общо събрание вчера, Националната овцевъдна асоциация (НОА) промени наименованието си на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА). Това съобщи съпредседателят на НОКА Симеон Караколев за fermer.bg.

„На общото събрание решихме приемането на Национална асоциация за развъждане на млечни овце в България, Асоциация за развъждане на млечна порода овце, Асоциация на Плевенска черноглава овца, Асоциация за развъждане на млечни породи кози и Асоциация за защита на редки автохтонни породи - Калоферска дългокосместа коза. С оглед на това и променихме наименованието си и се обединихме в НОКА“, обобщи Караколев.

По време на отчетно-изборно общо събрание, което се проведе през месец май, козевъди от Асоциация за развъждане на млечна порода кози (АРМПК) единодушно приеха обединението и коментираха за Фермер.БГ.

"След обединението ни в една структура, нашият глас ще се чува повече и няма да допускаме подобни дискриминационни наредби като Наредба 3 и Наредба 26. Освен това ще бъде излъчен представител от НОКА, който да защитава нашите интереси по време на работни групи и в Брюксел", категоричен е председателят на асоциацията Деан Тодоров.

По думите на Симеон Караколев асоциацията оставя отворена врата за всички развъдни организации в овцевъдството и козевъдството, както и за регионални и национални овцевъдни и козевъдни сдружения.

„Само по този начин браншът може да обобщава и прави предложения, и да води политика в областта на овцевъдството и козевъдството. От есента на тази година започва обособяването на областните представителства, които ще бъдат със статут на клонове“, заключи Караколев.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички