По-малко от 100 души протестираха пред земеделското министерство


По-малко от 100 души протестираха пред земеделското министерство
Снимка: БГНЕС

4351

Земеделски производители от Асоциацията на агроекологичните земеделски производителите протестираха пред Министерството на земеделието. Недоволството им е насочено срещу налаганите промени от зам-министърa Васил Грудев в разпределението на евросредства, припомня Дарик.

В редиците на протестиращите обаче имаше спортни момчета с екипи и качулки, които не пожелаха да разкажат с какъв тип земеделие се занимават и защо са пред сградата на аграрното министерство.

Междувременно заместник-министър Грудев заяви, че с промените няма да се загубят пари за фермерите, но средствата ще се разпределят по-справедливо.

Въпреки че от Асоциацията на агроекологичните земеделски производители обявиха преди ден, че днес ще излязат на протест над 3 000 земеделски производители, днес пред аграрното ведомство се събраха по-малко от стотина протестиращи.

„Притесняваме се, че Грудев още в началото на годината заяви, че сеитбооборотът в направлението спира и няма да се прилага. При 250 млн. определени пари той каза, че пари няма. Но явно има пари за гъски", коментира председателят на асоциацията Александър Атанасов.

А здравите момчета на протеста се оказаха доста мълчаливи и не пожелаха да кажат за какво са там.

Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев обясни, че няма орязване на парите, а по-справедливо разпределение.

„През изминалите две години 1200 земеделски производители усвоиха 260 млн. евро - средства само по това направление. Оттук насетне в новата програма за развитие на селските райони сме заложили едно балансирано подпомагане на сектора. Така те ще достигнат до възможно най-много производители", каза той.

Той добави, че много от големите асоциации на земеделските производители категорично са се разграничили от днешния протест.

Протестът приключи по-малко от час след началото си.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички