Приключват проверките на къщите за гости


Приключват проверките на къщите за гости
Снимка: БГНЕС

3230

Приключват проверките на къщите за гости. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на Заключителната конференция за мандат 2015-2019 г. на Националното сдружение на общините в Република България, предаде „Фокус“.

„По темата за къщите за гости вчера и днес приключват проверките на малко над 250 договора. Поканихме медиите, за да видят дали бенефициентите си изпълняват бизнес плановете и те работят като къщи за гости. Започнахме с 14 проекта, които бяха за одобрение по подхода Лидер. Те бяха добри и бенефициентите и кандидатите без всякакво притеснение отговориха на всички въпроси, от които медиите се интересуват. Това показва увереност, че средствата отиват и са предназначени точно за това, за което ги дава Брюксел“, заяви Танева.

По думите ѝ натискът към ДФ „Земеделие“ от различни НПО и обществото по отношение как се разходват средствата и има ли злоупотреби, е огромен.

„Ние отворихме широко вратите на всеки, който има интерес към това какъв е ефектът от прилагането на програмата и как се управляват проектите“, каза още Танева. „В мандата си ще продължа тази политика, защото всяко позоваване на законодателство или правила, които ни позволяват да откажем достъп до тази информация, създават репутационна щета, оттам съмнение в обществен план за това как се управляват европейските средства, което не е в полза нито на местната, нито на централната власт“, допълни министърът.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички