СИДП въвежда система за онлайн наддаване при закупуването на дървесина


СИДП въвежда система за онлайн наддаване при закупуването на дървесина
Снимка: Getty Images/Guliver

2306

Североизточно държавно предприятие (СИДП) планира въвеждането на нова електронна система за продажба на добитата от държавните горски територии дървесина. Новата система трябва да заработи от следващия месец.

Методът за продажба трябва максимално да улесни бизнеса и освен това ще бъде още една крачка към постигането на прозрачност на дейността.

Чрез онлайн наддаване кандидати от цялата страна ще могат да се включат в търговете за закупуване на необходимите им количества дървесина, която се съхранява на склад. Желаещите да се възползват от съвременната услуга трябва да направят само еднократна първоначална регистрация в електронния портал, който ще бъде достъпен на интернет страницата на СИДП, съобщава БГНЕС.

Задължително условие е кандидатът да има валиден електронен подпис. Системата позволява регистрация както на юридически, така и на физически лица.

При проявен интерес към конкретен обект след подаване на документи, които се одобряват от комисия, участникът получава уникален идентификационен код, с който може да участва в онлайн наддаването.

Новата електронна система има за цел да елиминира възможността за субективна намеса и предварителни договорености, както и да спести време и средства на участниците в търговете и да осигури по-добра конкурентна среда.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички