Специалисти по борба с градушките протестираха срещу ниското заплащане


Специалисти по борба с градушките протестираха срещу ниското заплащане
Снимка: БГНЕС

2739

Работниците от полигоните за борба с градушките в Монтанско излязоха на протест заради недобрите условия на труд и ниските си заплати.

Миналата година имаше недоволство поради същите причини - недостатъчен брой специалисти, недофинансиране на дейността и ниско заплащане.

На протеста на полигона в с. Долно Церовене днес се събраха почти всички работници от 20-те площадки в областта, предаде bTV.

„Заплатите ни са много ниски. Работим за минималната заплата, чисто вземаме около 340 лв. В тях се включват разходи за път, за поддържане на площадката и въобще не стигат“, разказа специалистът ракетострелец Иван Иванов.

„Миналата година работихме по двама души на площадките – разказа друг от протестиращите. – Беше ни обещано, че от тази година ще сме по трима, с добро заплащане, но бяхме излъгани“. Той добави, че вече осем години заплатите им не са увеличавани. „Като си платя бензина и храната, какво остава за вкъщи? Няма кой да ми плати тока и водата, не остават пари“, каза още той.

Ако не си изпълнят обещанията, няма смисъл да откриваме сезона, казаха протестиращите. Те се оплакаха, че всяка година ги увещават да започнат работа и че всичко ще се оправи, а после нищо не се случва и през есента забравят за тях.

Решили сме твърдо, ако не приемат исканията ни, да не тръгваме на работа – няма да излизаме по площадките, каза Иван Иванов.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички