Танева: 1,5 млрд. лв. ще бъдат разпределени по мерките от Кампанията за директни плащания


Танева: 1,5 млрд. лв. ще бъдат разпределени по мерките от Кампанията за директни плащания
Снимка: БГНЕС

3403

1,5 млрд. лева ще бъдат разпределени по различните мерки за подпомагане от Кампанията по директни плащания за 2016 година. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която присъства на подаването на заявление за подпомагане за Кампанията по директни плащания 2016 година в Хасково, предаде „Фокус”.

Тази година за Кампания 2016 земеделските стопани ще заявяват географски подпомагане на площите, които обработват по същите мерки, както и миналата година. Вече работи и специализираната карта за правните основания.

„С всеки от земеделските стопани, които до 15 февруари са регистрирани, е изготвена специализираната карта с регистрираните правни основания. Въз основа на нея, земеделските производители ще заявяват желанията си за подпомагане по отделните мерки. 1 милиард 550 милиона лева ще бъдат разпределени по различните мерки за подпомагане от Кампанията по директни плащания за 2016 година”, заяви Танева.

Тя уточни, че изплащането им ще започне в края на тази година. „Това, което имаме да приключваме по старата Кампания за директните плащания, се извършва съгласно индикативния график. До 18 март ще се разплати мярка 10. По някои направления от нея се извършват проверки и има съмнения за измама, така че те ще се разплатят тогава, когато приключат проверките”, уточни министърът. И добави, че разплащането по обвързана подкрепа за производство на плодове, зеленчуци, в предвид огромния обем документи по тях, е в закъснение от индикативния график.

„До 22-23 март се надявам, че и тези земеделски стопани ще получат плащанията си”, заяви министърът. По думите ѝ за края на април са предвидени и зелените директни плащания, което също е основна част от общия пакет, който бе разпределен. „Последни ще бъдат разплатени дребните земеделски стопани и младите земеделски стопани. Там и кандидатите са малко, и бюджетите са много малко”, посочи още Танева.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички