Земеделски шеф помогнал на баща си да си направи "частен" плаж


Земеделски шеф помогнал на баща си да си направи "частен" плаж
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

2961

Специализираното звено „Антикорупция“ предаде на съд директора на дирекция „Поземлени отношения и комасация“ в Министерство на земеделието и храните (МЗХ) - Стелиян Митев, съобщиха от държавното обвинение.

Той ще отговаря за неизпълнени служебни задължения в периода, в който е бил директор на земеделската дирекция в Добрич – от ноември 2009 г. до 3 септември 2013 г.

През 2011 г. бащата на 32-годишния Митев – Димитър Митев, сключил договор за стопанисването на плаж „Кранево-север”. Той започнал да използва вече изградените обекти – бирария, кафене, дискотека. Освен това, на територията на държавен имот имало хотел със заповед за премахване още от 2006 г., два ресторанта и други обекти, построени през 1994 г. – 1999 г. и които по реда на Закона за устройство на територията е трябвало да бъдат съборени.

Това не само не станало, но и бащата на директора от МЗ изградил противозаконно допълнителен кухненски блок и бунгала. В началото на 2013 г. Митев дори заградил с бариера входа към имота с цел да се събира такса от летуващите на плаж „Кранево-север“ и от посетители, паркирали каравани в държавния имот. Това се разминава със задължението на концесионера да не събира пари за вход под каквато и да е форма.

Междувременно Стелиян Митев, който трябвало да следи за нарушения като гореизброените, организирал фиктивни проверки и не сезирал кмета на Балчик за появилите се незаконни обекти. Подсъдимият като длъжностно лице не издал и заповеди за сформиране на комисии, които да извършат проверки през летния сезон от 2010 г. до 2013 г., когато имотът се е ползвал най-интензивно.

Делото започва в Добричкия окръжен съд, като Митев е заплашен от до 8 години лишаване от свобода.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички