Бизнесът иска такса за колите без софийски номера в столицата


Бизнесът иска такса за колите без софийски номера в столицата
Снимка: БГНЕС

2516

Автомобилите, които не са със софийска регистрация, но влизат в столицата, да плащат допълнителна винетка, гласи предложение на бизнеса.

Според председателя на Камарата на строителите Светослав Глосов тази идея не е лоша и е нормално след като ползваш мрежата на един град да плащаш за това. Той уточни, че подобни мерки могат да бъдат въведени и в други части на страната, стига общините да вземат такова решение.

„Това не е лоша идея. Имало е акъл, защото действително има много хора, които пътуват с колите си и не живеят в София и автомобилите са им регистрирани в други градове. Нормално е, след като ползваш градска мрежа, да участваш в поддържането", заяви Глосов, цитиран от "Дарик".

По думите му вариантите са два - или да се плаща допълнителна такса за ползване на столичните пътища или хората, които живеят и работят в София да си сменят регистрацията на автомобилите.

„Ако искат да си регистрират колите в София, тогава вече под формата на данъка, който плащат към общините, ще участват в поддръжката. Тези, които живеят постоянно в София, а адресът им е на друго населено място, да решат - или да регистрират, че живеят в София, където реално живеят и работят, или ако не са, да участват с някаква такса", допълни той.

А колкото до това дали въвеждането на винетка за София няма да доведе до подобна мярка и в други градове - Глосов каза, че всяка община може да вземе решение за себе си, но в крайна сметка трябва да се осигуряват средства за поддържане на инфраструктурата.

 

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички