Пътен възел „Кочериново“ ще бъде превърнат в кръгово


Пътен възел „Кочериново“ ще бъде превърнат в кръгово
Снимка: БГНЕС

7656

Един от най-важните пътни възли на АМ „Струма“ – „Кочериново“ ще бъде изцяло затворен за движение от днес до края на месеца. Съществуващото кръстовище ще бъде ремонтирано и ще се превърне в кръгово, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

В последните месеци пътният възел се прочу с трудното преминаване и честите катастрофи. Самият регионален министър Лиляна Павлова призна, че той не е конструиран по най-добрия начин.

Целта на ремонта е повишаване на безопасността и улесняване на преминаването през съоръжението. Стойността на рехабилитацията е 300 хил. лв, които ще бъдат поети от бюджета и пътната агенция. Ремонтът е възложен на „Пътно поддържане 2010“, ангажирана с поддържането на пътищата в област Кюстендил.

Изцяло се преустановява движението в двете посоки София – Благоевград и Благоевград – София на кръстовището за с. Бараково.

Пътуващите в посока Кулата – София трябва да използват директното трасе на магистралата от пътен възел „Благоевград“. Шофьорите, пътуващи от София до Кулата, също ще използват директното трасе на аутобана.

Пътуващите по „Струма“ за Кочериново, Бараково и Рилския манастир ще преминават по обходен маршрут. От пътен възел „Бобошево“ по път E79 и пътя за Кочериново – Рилски манастир в посока Благоевград и София.

Пътуващите в посока от София до Благоевград, които са пропуснали пътен възел „Бобошево“ могат да използват пътната връзка на възела „Кочериново“ в посока Дупница по път E79 и пътя Кочериново – Рилски манастир.

 

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички