Volkswagen отново започва да произвежда Golf


Volkswagen отново започва да произвежда Golf
Снимка:

3273

Германският концерн Volkswagen успя да потуши конфликта с доставчиците на допълнително оборудване за автомобилите си и ще може да възстанови производството на бестселъра си Golf, което беше спряно. Представител на марката заяви пред Deutsche Welle, че доставките ще бъдат възобновени в близките дни, пише Actualno.com. 

Заради съдебни спорове с компаниите босненските компании ES Automobilguss и Car Trim, които са част от групата Prevent, основният завод на Volkswagen във Волфсбург прекрати работа за периода 20-29 август. Други предприятия на германския производител на свой ред преминаха към намален работен ден.

В крайна сметка обаче е постигната договореност и производството на автомобите постепенно се завръща към пълния си обем. Двете страни са се договорили да не разкриват подробности по новото си споразумение. Както и за какъв период от време са се разбрали да продължи сътрудничеството между тях, което беше пред разпадане.

Компаниите CarTrim и ES Automobilguss решиха да прекратят доставките си на седалки и компоненти за скоростни кутии на Volkswagen, тъй като от концерна отказаха да им платят компенсация за анулиран договор. Според медиите в Германия сумата по него е 58 млн. евро, които концернът намира за нереално високи.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички