"Енерго-Про" опроверга твърденията на КЗК за монопол


"Енерго-Про" опроверга твърденията на КЗК за монопол
Снимка: Getty Images / Guliver

1658

"Енерго-Про" отхвърля твърденията на Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) за злоупотреба с господстващо положение. Това се казва в съобщение на дружеството в отговор на обвинението от държавния регулатор, че енергоснабдителят "Енерго-Про Продажби" е извършил нарушения в Закона за защита на конкуренцията.

"Компанията се отнася равнопоставено към всички свои клиенти, стриктно спазвайки българското законодателство, което регламентира правилата за разпределение и снабдяване с електрическа енергия, включително и правилата за присъединяване на потребители към електроразпределителната мрежа", заявяват от "Енерго-Про".

След като специалистите на компанията се запознаят със съдържанието на определението, "Енерго-Про" ще представи в регламентирания срок своите възражения и аргументи по предявените от КЗК твърдения, казва още от дружеството.

По-рано днес Комисията за защита на конкуренцията обяви, че "Енерго-Про Продажби" е извършило нарушение на ЗЗК. Според разследването на КЗК "Енерго Про Продажби" АД не прилага ясен критерий, по който избира кого да снабдява с електрическа енергия по силата на лицензията си за обществено снабдяване.

Тази седмица стана ясно, че „Енерго-Про Продажби“ е внесла на 8 юни в Комисията за финансов надзор (КФН) заявление за отписване на дружеството и на издадените от него акции от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

По-рано пък се разбра, че чешката "Енерго-Про" съди България. в арбитражен иск срещу страната ни в Международния център за уреждане на инвестиционни спорове на Световната банка. Жалбата е подадена в края на май, но все още не е разгледана. Официално не е ясно за какво претендира дружеството.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички