БТК получи разрешение да придобие НУРТС


БТК получи разрешение да придобие НУРТС
Снимка: Getty Images/Guliver

2445

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) официално разреши на БТК ЕАД да придобие контрол върху групата на НУРТС България АД (Национално Управление “Радио и телевизионни станции").

Решението на КЗК ще позволи на БТК да придобие 100% от акциите на НУРТС, съобщават от Виваком.

Планираната сделка няма да доведе до промяна на пазара на услугата "колокация" и всички партньори на НУРТС ще продължат да ползват предоставяната услуга в условията на пълна равнопоставеност и прозрачност, уверяват от КЗК.

Съобщението за готвената сделка беше направено в началото на септември миналата година. Към момента "НУРТС България" е 100% собственик на "НУРТС Диджитъл" - дружеството, което държи лиценза за цифрово ефирно тв разпространение в България.

На 24 март тази година белгийският гражданин Пие Луврие обяви, че е купил няколко български компании за едно евро, включително "Виваком" и НУРТС. На въпрос от кого е купил компаниите, Луврие посочи името на банкера Цветан Василев.

Припомняме, че КЗК се зае с въпроса за собствеността върху "Виваком", тъй като се появиха данни, че е имало прехвърляне на собственост от офшорни компании от страна на "Бромак телеком инвест" без съгласието на друго дружество, което се явява краен собственик в България на мажоритарния пакет акции във "Виваком" - "Технологичен център – институт по микроелектроника" АД (ТЦ-ИМЕ). В крайна сметка КЗК сезира Европейската комисия по въпроса, като още се чака решение.

В края на април Европейският съд осъди България заради провеждането на конкурсите за мултиплексите при дискриминационни условия. Според съда страната ни е нарушила три европейски директиви и ссвен глобата, която може да бъде между 20 000 и 200 000 евро на ден, България е осъдена да плати и всички разноски по делото, продължило над 4 години. Конкурсите за мултиплексите бяха започнати още по време на тройната коалиция и бяха довършени при първото правителство на Бойко Борисов.

Още по за придобиването на НУРТС четете в Actualno.com.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички