Марешки смекчи тона за картела на горивата


Марешки смекчи тона за картела на горивата
Снимка: БГНЕС

2492

Нямам никаква информация относно това докъде стигна проверката на КЗК за дъмпинг на цените на горивата на моите бензиностанции. Новината беше, че първо прокуратурата е проверявала за дъмпинг, но след това проверката отишла в КЗК. Това е една от черните новини, които донякъде успяха и отвратиха хората от нас - това е тяхната игра, не им се сърдя, ние сме бизнесмени-технократи. Така Веселин Марешки коментира политическото си положение в момента от гледна точка на бизнеса си с горива. Припомняме, че след новината за разследване за дъмпинг, лично председателят на КЗК обясни, че не била разбрана правилно и разследването било за бизнеса с лекарства на Марешки.

Попитан какво значи „тъговски обмен на информация” относно случая с предполагаемия картел на горива, варненският бизнесмен обясни, че ако КЗК са хванали някого да се договоря на високо ниво, значи е картел, но имейл кореспонденцията била на по-ниско ниво и затова КЗК са решили, че няма картел. За факта, че около 90% от складовете за горива са на „Лукойл” бизнесменът посочи, че това вече е монопол, но с уточнението, че го е казала "Нова република". Марешки посочи, че горивата за VM Petroleum идват от 3-4 търговци в България и всичко е прозрачно. Потвърди се, че е черен пиар твърдението, че работя на загуба, за да вляза в парламента, каза още бизнесменът.

Марешки заяви, че досега ГЕРБ не са канили официално „Воля” на разговори за сформиране на правителство. Той добави и, че вече е ясно, че няма как „Воля” да бъде изхвърлена от парламента заради това, че е бил председател на друга партия. По думите му пред bTV той "така или иначе" си е консултант на фирмите си и обеща да ходи редовно на работа като депутат. Засега ще ползвам ведомствено жилище, но възнамерявам да си купя жилищен имот в София, добави Веселин Марешки.

Припомняме, че ГЕРБ вече официално покани БСП на среща, но за да бъдат обсъдени теми извън новото правителство - европредседателството ни, както и опасността от мигрантски натиск.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички