Шефът на КЕВР: Няма да се стигне режим на тока


Шефът на КЕВР: Няма да се стигне режим на тока
Снимка: БГНЕС

2655

Няма да се стигне до режим на тока, смята председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов.

Според него метеорологичните условия в момента нямат аналог през последните 30 години. "Има съчетание от два фактора: много ниски температури и много дълъг период на тези ниски температури. Защото ние сме имали такива ниски температури през изминалите десетилетия, но обикновено в рамките на няколко дни студената вълна отминава. Въпреки че енергийната система работи под голямо напрежение, считам, че няма да има режим на тока", каза Иван Иванов пред БНР.

Той посочи още, че според извършените дотук проверки няма надписване на сметките за ток: "Ще продължи проверката на базата на постъпили жалби, за да се провери тяхната основателност. Всички проверки, които са извършени на место за показанията на електромерите, до момента не показват нарушения."

По-рано днес, отново пред националното радио, бившият енергиен министър Румен Овчаров заяви, че на практика режим на тока в България вече е въведен, а електроенергийната система е в състояние "тревога".

"Резервите, необходими за функционирането на електроенергийната система, не само не се възстановяват, но и намаляват, като перспективата е тази ситуация да се влоши. Заради това ЕСО е информирал електроенергийната система на ЕС за Южна Европа, че електроенергийната система на България е в състояние "тревога". Как съответства това състояние "тревога" на безхаберието на министърката, която вчера излиза и ни обяснява, че няма никакъв проблем?", попита Овчаров.

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички