Борисов: Полагаме усилия да удържим натиска да имаме най-ниските данъци в ЕС


Борисов: Полагаме усилия да удържим натиска да имаме най-ниските данъци в ЕС
Снимка: БГНЕС

1769

Полагаме много усилия, за да удържим натиска да имаме най-ниските данъци в Европейския съюз. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в приветствието си в Шумен по време на официалната церемония по повод Деня на металурга.

Той подчерта усилията на правителството за запазване на съществуващия данъчен модел. "И то от двете страни, вътре в България искат прогресивен данък и отвън искат увеличение на данъчната ставка. Но се надяваме в дългосрочно бъдеще, ако това правителство е на власт, 10-процентният плосък данък да остане”, подчерта премиерът.

Борисов каза още, че поетите от правителството ангажименти по отношение на инфраструктурата са изпълнени. „В тези региони отпуснахме десетки милиони целево за водоснабдяване, за спортни площадки, за пазари, за улици, обредни домове. Няма село, в което да не са отпуснати средства, и това ще продължи и за напред. Вчера стартирахме Програмата за селските райони, за малките предприятия за инициативните комитети, средно по 4 милиона, като и от Североизточна България имаше доста хора ”, каза Борисов.

Той поздрави Шумен, че се е отърсил от страха и към момента има над 20 блока за саниране, като четири вече се правят. „Казвам на тези шуменци, които се подведоха по лъжите, на тези, които си играеха със страховете им – в Благоевград има вече 66 готови блока и 90 се правят. Това е нов град. 66 000 души живеят в санираните блокове, които пуснахме. Това автоматично дава 30-40 процента разлика в сметките им и с толкова им увеличава цената на апартаментите”, каза Борисов.

Премиерът поздрави българските металурзи по случай професионалния им празник. Церемонията се състоя в най-големият производител на алуминиеви валцови и пресовани изделия на Балканите.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички