Борисов след твърденията на Цветан Василев: Не участвам в никакви фирми и бизнеси


Борисов след твърденията на Цветан Василев: Не участвам в никакви фирми и бизнеси
Снимка: БГНЕС

2988

Аз категорично заявявам, че не участвам в никакви фирми, бизнеси или офшорки, както впрочем беше доказано още 2013 година, когато отново се сипеха поредица лъжи от медиите на кръга около една фалирала банка. Това написа министър-председателят Бойко Борисов във Facebook по повод твърдения на мажоритарния собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев, дадени в интервю за BIT

"Разговарях с моите адвокати днес, които започват работа по завеждане на нови дела срещу клеветниците", пише още Борисов.

„Свидетели сме на поредните опити за манипулативно интерпретиране на историята и хвърляне на нова порция лъжи, манипулации и откровени клевети срещу мен от същите хора, които го правеха 2013-2014 година. Тогава бях подложен на всевъзможни проверки. Нещо повече, припомням, че спечелих и много от делата за клевета. Надявам се, че компетентните органи и сега ще проверят всички сигнали срещу мен, както са го правили и досега“, завършва премиерът.

В интервюто Василев заявява, че само за година управление на кабинета Борисов-2, фирмите, свързани с бизнесмена Делян Пеевски, са взели обществени поръчки за милиард и половина, докато уж е трябвало да са в опозиция.

Цветан Василев показа и документи, според които 43 млн. лв. са получени по сметки на две компании в КТБ, после преведени в ПИБ, след което „следите им се губят“. 12 млн. дивиденти пък били разпределени от „Дунарит“, половината от които отишли към същите компании.

По думите му става дума за около 49 млн. лв., отишли по сметки на въпросните фирми, свързани според твърденията му с Бойко Борисов и близкия до него бизнесмен Александър Сталийски. Василев заяви, че е готов да предостави на прокуратурата много допълнителни доказателства.

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички