Делян Пеевски купил вестниците си с кредит от КТБ


Делян Пеевски купил вестниците си с кредит от КТБ
Снимка: БГНЕС

4008

Депутатът от ДПС Делян Пеевски даде интервю пред "Телеграф", което е анонсирано във вестника като "интервю с издателя ни". В него той споделя своите виждания около "вторичното разграбването на КТБ".

Припомняме, че в последните дни народният представител е много активен задочно, след като заедно с колегите му от ДПС Йордан Цонев и Хамид Хамид внесоха проект за промени в Закона за банковата несъстоятелност, "за да осветли вторичното разграбване на активите на КТБ".

Пеевски е категоричен, че само той, колегите му от ДПС и "неговите медии" са тези, които са се опитали да извадят "на светло" истината около фалита на банката.

По думите му той иска да защити обществения интерес в случая с КТБ, защото "вече трета година сме свидетели на вторичното разграбване на активите на КТБ". Пеевски се възмущава от "умишления грабеж, на който е била подложена" банката и с "ръка на пулса на обществото посочва честно проблема". 

"Вместо парите да отидат във Фонда за гарантиране на влоговете обаче, те попадат в ръцете на определен кръг хора", съобщава депутатът.

На въпрос кой е този кръг от хора, Пеевски отговаря:

"Не е нужно аз да ви ги казвам, те се знаят, а и вие вече три години последователно ги разобличавате на страниците на „Телеграф“. Можете да ги видите и в докладите на синдиците – например кой реално открадна „Петрол“, в чии ръце са хотелите, купени с десетки милиони от КТБ, и кой иска да вземе „Дунарит“. Примерите са много."

"Вижте, през тези години съм чул толкова невероятни неща за себе си, че не изключвам вече нищо. (Смее се.) Достатъчно показателен е фактът, че за тези три години аз като депутат и ДПС, на чиято парламентарна група съм член, сме единствените, които правим реални стъпки, за да се разкрие как беше източена и докарана до фалит КТБ", казва той.

По негови думи, според това кой ще ги подкрепи или не, ще се разбере "кой в тази страна и в този парламент защитава обществения интерес или е част от задкулисието, ограбващо държавата вече 27 години".

Следващият въпрос цели да "изчисти един път завинаги основната спекулация в обществото": Имал ли е Пеевски кредити в КТБ, дължи ли нещо на банката и какви са били взаимоотношенията му с Цветан Василев?

Той отговаря, че семейството му е имало кредити в КТБ, дори именно с такъв купили вестниците „Монитор“, „Телеграф“ и „Политика“, но противно на всичко, което "се опитват да внушат, ние редовно обслужвахме тези заеми и те са напълно погасени".

Какво още казва Делян Пеевски в интервюто си прочетете ТУК.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички