Държавният бюджет получи подкрепа на тристранката, този на ДОО - не


Държавният бюджет получи подкрепа на тристранката, този на ДОО - не
Снимка: БГНЕС

2673

С най-голяма подкрепа се ползва Законът за държавния бюджет, който бе подкрепен от 5 организации на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, а 2 не го подкрепиха. Бюджетът на здравноосигурителна каса беше подкрепен също от 5 организации, а 2 изразиха несъгласие и най-малка е подкрепата за бюджета на Държавното обществено осигуряване, който получи 2 подкрепи и 5 несъгласия. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов след заседанието на НСТС, предаде БГНЕС.

Сред темите, което обсъдиха на заседанието социално-икономическите партньори, бяха и три проекта на закони – за държавния бюджет на Република България за 2018 г., за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2018 г. и за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г.

Симеонов подчерта, че заседанието е протекло при добро ниво на диалога. „Бяха положени усилия от всички страни за конструктивни предложения и коментари по внесените законопроекти“, обобщи той.

„По трите бюджета работодателите изказаха различни позиции. Ако приемем, че тръгваме от двойка по шестобалната система и за всяка подкрепа на всяка от четирите представителни работодателски организации слагаме по един бал. Законът за държавния бюджет получи 5, т.е подкрепен е от три представителни работодателски организации, за НЗОК е подкрепен от 2 и от 2 не е подкрепен, т.е. получи 4, а пък за Държавното обществено осигуряване получи двойка, т.е. нито една от представителните работодателски организации не го подкрепи “, каза Васил Велев (на снимката в средата - бел.ред.), който е председател на Управителния съвет (УС) на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички