Кои ще са министрите на финансите, икономиката и енергетиката в служебния кабинет?


Кои ще са министрите на финансите, икономиката и енергетиката в служебния кабинет?
Снимка: БГНЕС

3226

В петък новоизбраният президент Румен Радев ще разпусне Народното събрание. Вече е ясна датата на парламентарните избори - 26 март, както и кой ще бъде служебен премиер - Огнян Герджиков. Кои обаче ще са членовете на неговия кабинет? Спекулациите се засилват, ето и кои имена се спрягат за някои от ресорите. Уточняваме, че все още информацията за назначенията не е официална.

Министър на финансите - Кирил Ананиев (на снимката)

Роден на 2 юли 1955 г. в София. Започва работа в Министерството на финансите през 1980 г., след като завършва специалност „Финанси и кредит” в УНСС. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление „Държавни разходи”. Ананиев е зам.-министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев. От 2009 до 2011 г. е секретар по финансова политика в администрацията на президента на Република България, а в периода 2013-2014 г. е съветник към политическия кабинет на министър-председателя.

Министър на икономиката - доц. Теодор Седларски

Декан на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той е щатен преподавател в катедра „Икономика“ на Стопанския факултет от 2005 г. От 2009 г. е старши, а от 2010 г. – главен асистент. Защитава докторска дисертация през 2009 г. в областта на институциите, трансакционните разходи и икономическото развитие. Получава образованието си във Виенския икономически университет и в Стопанския факултет. (бакалавърска степен по стопанско управление през 2002 г. и магистърска степен по бизнес администрация през 2004 г.). Чете лекции по институционална икономика, икономически теории, международна икономика, икономика на публичния сектор, пари, банки и финансови пазари. Научните му интереси са в областта на новия и стария институционализъм, новата стопанска история, икономическия анализ на правото, история на икономическите учения, поведенческа и експериментална икономика.

Министър на енергетиката - Николай Павлова

Роден е на 9 февруари 1975 г. Досега е изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД. Преди това е бил финансов директор и член на съвета на директорите на НЕК.

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички