Опитват се да ми вземат бизнеса, твърди Марешки


Опитват се да ми вземат бизнеса, твърди Марешки
Снимка: БГНЕС

3099

Зам.-председателят на Народното събрание и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки заяви, че причината за завеждане на делото срещу него е да му бъде взет бизнеса.

Марешки е подсъдим за изнудване и причиняване на лека телесна повреда, което стана причина миналата седмица главният прокурор да поиска имунитета му. Лидерът на воля заяви, че ще се откаже от него, но едва след като бъде изслушан от парламентарна комисия.

"Делото не беше, за да вляза в затвора, делото беше, за да могат да ми вземат бизнеса", заяви Марешки днес пред Нова телевизия, като посочи, че "има кръгове в София, които искат да ми откраднат бизнеса".

Изтъкна, че членът, по който е обвинен предвижда освен наказание затвор и отнемане на до 50% от имуществото. По думите му след повдигане на обвиненията органите на реда са искали да му бъде запорирано имущество, но той успял да им попречи.

Попитан дали е дал подкуп, за да не бъде наложен запор, той заяви, че не му се е налагало, но успявал да предвиди ходовете и предприемал изпреварващи действия.

Зам.-председателят на Народното събрание се оплака от фалшиви новини, които се пускат срещу него, една от които била, че се е вкопчил в депутатския си имунитет. "Аз съм готов веднага да си дам имунитета, но искам да има публичност", увери той.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички