Пловдивски фирми с дългове към НАП за милиони


Пловдивски фирми с дългове към НАП за милиони
Снимка: Actualno.com

5522

Фирмите, длъжници на Националната агенция по приходите (НАП) в Пловдив, са стотици. Дълговете им варират от няколко хиляди лева до над милион.

В дългия списък се нареждат компании с различен предмет на дейност, като болшинството са от строителния бранш и търговци, съобщи в. „Марица”.

Сред големите длъжници с 535 686 лв. е "Интер Груп - 1" ЕООД, която петролният бос Иван Тобиев прехвърлил на нищо неподозиращия Симеон Сидерас от Ямбол.

Сред първенците по данъчни задължения е и строителната фирма "Тамплиери" ООД. Собствениците Ангел Вергов и Данчо Узунов, които въртят и търговия със зеленчуци, не са платили данъци в размер на 1 373 761 лв.

Над 323 хил. лв. дължи на НАП "Едилиция" ЕООД. Едноличното дружество е на "Добекс Трейд" ЕООД със собственик Станьо Мирчев. То е минало през няколко ръце. Предишни негови собственици са били Калин Ганев и Иван Йончев, както и Добрина Башева и Виктория Кръстева. Чрез тази фирма, регистрирана с капитал от 10 лв., Станьо Мирчев дължи на приходната агенция 169 775 лв.

Двете ЕООД-та имат регистрация за производство и реализация на промишлени и селскостопански продукти.

Любопитна подробност е, че фирмите са регистрирани в Пловдив, на бул."Христо Ботев" 27 А, където е редакцията на вестник "Марица". Освен на книга на този адрес такива фирма няма. Самият Станьо Мирчев е с адресна регистрация в гр. Твърдица.

С 240 818 лв. виси на данъчните "Сигротех Инвест" ЕООД. Фирмата, еднолична собственост на Симеон Грозлеков, е прекратила търговската си дейност през февруари тази година и е обявена в несъстоятелност заради над милион задължения към различни кредитори.

Други длъжници са фирма "Риа Билд" ООД, собственост на Иванка и Радослав Бояджиеви, която не е платила данъци в размер на над 246 хил. лв. и едноличният собственик на „Хай Парк“ ЕООД, Атанас Филев, който има дава на Националната агенция по приходите близо 226 хил. лева.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички