Синдиците на КТБ са обяснявали писмено за сгрешения списък


Синдиците на КТБ са обяснявали писмено за сгрешения списък
Снимка: БГНЕС

2410

Синдиците на Корпоративна търговска банка са давали писмени обяснения за грешния списък с парите на партиите. Това става ясно от седмичния им отчет.

Официалното обяснение още при публикуването на списъка беше "техническа грешка". Заради нея финансовият министър Владислав Горанов обяви в петък, че обмисля смяната на синдиците на банката. Засега обаче няма решение по този въпрос, припомня БНР.

Освен пред Фонда за гарантиране на влоговете, синцидите на Корпоративна търговска банка са изпратили писмени отговори до някои от партиите, данните за чиито средства попаднаха в грешния списък. Някои от партиите дори обявиха, че ще потърсят правата си по съдебен ред, защото сгрешените числа за сумите в КТБ уронват престижа им.

Миналата седмица синдиците са отчели като дейност получаването на съгласие от AlixPartners докладът на разследващата фирма да бъде предаден в секретната секция на парламента. В същото време от вземанията на КТБ синдиците събрали малко над 100 000 лева, което е доста под обичайната сума. Също така през седмицата не са правени опити за разваляне на сделки.

Кристи Маринова, Ангел Донов и Лазар Илиев са на работа този понеделник. От Фонда за гарантиране на влоговете засега не дават информация дали предстоят промени. По правило финансовият министър може да предложи смяна на един или повече от синдиците, но тя трябва да бъде одобрена от Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички