Танов не изключва още закривания на митнически учреждения


Танов не изключва още закривания на митнически учреждения
Снимка: БГНЕС

2310

Не изключвам в бъдеще и друго териториално митническо учреждение да бъде закрито, с цел увеличаване на състава, който работи пряко. Това каза директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов пред националното радио. 

По думите му тече структурна реформа в агенцията. „В момента четири митници са минали. Всеки един от началниците на митници защитава щата си, а всяка една административна бройка, която не е достатъчно натоварена, трябва да бъде трансформирана и да премине към оперативния състав, който върши истинската работа”, обясни той.

Според него методистите и администрацията трябва да намалява за сметка на оперативния състав. Във връзка със закриването на митническото бюро в Свиленград, Танов заяви, че са закрити длъжностите на тези лица, срещу които са повдигнати обвинения и докато траят съдебните дела на тяхно място не може да бъде обявяван конкурс.

„В периода 2009-2013 г. пет пъти бяха вдигани заплатите в Агенция „Митници”. Сега предстои ново увеличаване на заплатите, така че една от мерките за предотвратяване на корупцията, е всяко едно работно място да бъде защитено, а излишните работни места да бъдат освободени, за да се спести финансов ресурс, който да се използва за увеличение на заплатите”, посочи директорът на Агенция „Митници“.

По думите му само една компания е представила новите по-високи цени на цигарите пред Агенция "Митници". Още няколко месеца на пазара ще се намират цигари със стари бандероли, което означава – на миналогодишните цени.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички