Укрити данъци в размер на 6,5 млн. лв. разкри НАП Варна


Укрити данъци в размер на 6,5 млн. лв. разкри НАП Варна
Снимка: Actualno.com

2471

След проведена акция и допълнително изискана информация относно дейността на фирми в други страни НАП Варна установи допълнителни задължения по ДДС в размер на 6 530 000 лева. Направени са 360 проверки. След получаването и обработването на получената информация, 15 от проверките са преминали в ревизии.

Съставени са актове за установяване на административни нарушения на 75 фирми, съобщава Dir.bg.

Инспекторите по приходите от териториалната дирекция изискват, а така също и осигуряват на колегите си от Европейския съюз (ЕС), данъчна информация, подпомагаща ги при извършването на контролно-ревизионната дейност на фирмите.

„Работим еднакво добре както с българските институции, така също и с колегите от ЕС. Съвместните ни действия са част от мерките, които НАП Варна предприема, за да може да противодействаме своевременно и ефективно на опитите за измами с ДДС и нанасянето на щети на бюджета“, заяви териториалният директор Милена Колева, цитирана от dobrich.utre.bg.

Най-често информацията, получавана и предавана по информационните канали, е свързана с необходимостта от потвърждаване на извършени вътреобщностни доставки, потвърждения за реално получаване на стоки от европейски търговци, посочени от варненските фирми като получатели, а така също се разменя информация за съпътстващи сделката документи - отчетни регистри, фактури, договори и др.

Предаването на информацията се извършва по електронен път, като комуникационната среда за пренос на данни е с голяма степен на защита.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички