Василев разкри имената на политици и бизнесмени, които го посещавали в банката


Василев разкри имената на политици и бизнесмени, които го посещавали в банката
Снимка:

2884

Скандалният банкер и мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев изпрати ново писмо до медиите и българската общественост. В него банкерът обяснява, че не използва както обикновенно своя личен сайт, тъй като постоянно е хакван.

Василев публикува и книгата с посетители на сградата, в която се намираше офисът му за да покаже КОЙ е искал и идвал на срещи с него. Бърз поглед показва, че сред имената има политици, бизнесмени и журналист. Сред тях са тогавашния председател на бюджетната комисия Йордан Цонев, председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, Явор Куюмджиев от БСП, Румен Петков от АБВ, бившия лидер на ДСБ Иван Костов, бизнесмена и кандидат за кмет на Варна Веселин Марешки.

Публикуваме писмото на Василев без редакторска намеса:

"Уважаеми дами и господа,

Обръщам се към вас като представители на информационни медии, за да осветля важен акцент от случващото се в продължение на почти една година с КТБ АД.

Вероломното покушение, което беше извършено срещу банката от политико-икономически кръгове, следствие, прокуратура и съд, както и БНБ, НАП и всевъзможни други държавни институции, доведе до неминуемия й крах. Крах, който коства много на депозантите в банката, както и на държавата, поради злия умисъл или безхаберие на лицата, които я управляват.

Върху гърба на една от малкото национално отговорни български банки се упражняваха знайни и незнайни герои, които в изобретяването на издевателства спрямо нея надминаха и средновековната Инквизиция.

И всичко това ставаше пред очите на обществото, което беше умело заблуждавано за истината около банката от сътворителите на нейното убийство, диригентите му и техните изпълнители. Следвайки заповедите издавани от бункера "Берлин", те и досега крият от българските граждани какво всъщност причиниха на банката. 

Но не затова е целта на настоящето ми писмо. С него искам да обърна внимание на един друг аспект - този за морала и ценностите на днешния политически, икономически и всевъзможен "елит" в България.

По време на реализирането на зловещия сценарий срещу КТБ АД много политици, финансисти и икономически експерти неведнъж повтаряха, че случващото се с банката не е реално и че е дирижирано от два политико-икономически кръга, както и от техните лакеи в следствие и прокуратура. Постепенно обаче, тази обективно изразявана защита се превърна в спорадични вопли, след това в тихи стонове и, към днешна дата, изцяло заглъхна.

Както съм имал възможност в предишни мои интервюта да заявя - не политиците са ме създали. От мен те, особено нагло и арогантно, се възползваха. Паразитираха върху мен и за да опазвам КТБ АД съм се принуждавал да им правя услуги дълги години. Когато отказах да продължа - те просто убиха банката. Активни участници и мълчаливи съучастници бяха всички. 

И всички ме предадоха."

Останалата част от писмото на Цветан Василев прочетете в Actualno.com.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички