Борисов: Brexit ще се отрази и на малките икономики


Борисов: Brexit ще се отрази и на малките икономики
Снимка: БГНЕС

1968

Санкциите срещу Русия няма да паднат до края на 2016 г. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на Международната кръгла маса „Икономика на светло“, предаде Actualno.com.

„Има напредък, но не е този, който трябва. Нямам усещането, че за тази година санкциите ще паднат, както и контрасанкциите няма да паднат, от което ние губим стотици милиони особено в областта на земеделието", добави той.

Припомняме, че на вчерашния Европейски съвет въпросът със санкциите беше повдигнат официално от председателя на Съвета Доналд Туск. Той обяви, че през есента ще има разговор по темата. Разговорът ще е в по-широк аспект и ще обхваща отношенията между ЕС и Русия.

Премиерът коментира и Brexit-а, като заяви, че когато петата в света икономика търпи щети с 200 млрд. за нощ, това не може да не се отрази на по-малките колелца. По думите му когато една голяма държава се тресе от политически кризи и в управляващите им партии тече истинска битка, това генерира несигурност. "Дори фактът, че Великобритания казва, че напуска, но ще направи това по-нататък…, а в същото време ние трябва да гарантираме една стабилност на ЕС", добави Борисов.

Той напомни, че съседна Турция се раздира от атентати, което било ужасно за нашите съседи и "в никакъв случай не е добре". По думите му ситуацията в южната ни съседка поставя на изпитание и нашите служби.

"Ужасни условия има в света и в такава ситуация ние сме успели да вдигнем резултатите", каза той. "От това, което чух, и при осъзнатите проблеми и мерки, можем да изкараме икономиката на светло. Мога да ви гарантирам, че в това отношение няма да има никакво отстъпление", категоричен е премиерът.

Той изрази надежди, че до края на годината у нас ще бъдем с по-добри приходи, "защото всеки иска нещо - пенсии, заплати и всеки за себе си си е най-важен".

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички