Левицата атакува Борисов заради избора на зам.-министри


Левицата атакува Борисов заради избора на зам.-министри
Снимка: БГНЕС

2475

Кадровата политика на кабинета. С тази тема депутатите от БСП се опитаха да ядосат премиера Бойко Борисов, който дойде за първия си парламентарен контрол, откакто за трети път пое властта.

Червеният депутат Антон Кутев атакува министър-председателя по темата.

"За мен са озадачаващи някои от назначенията, които бяха направени до момента", изтъкна социалистът. За пример посочи Красимир Първанов, зам.-министър на енергетиката,който не бе одобрен от една от работодателските организации. Същото е и с Ангел Попов, заместник- министър на транспорта.

„Човешки ще обясня“, започна Борисов и разказа:

„В ситуацията, в която бяхме всички ние след изборите имаше един вариант да направим правителството с Обединени патриоти. Направихме го, 10 дни писахме програма и разглеждахме как да съставим правителството, така че всяка партия да носи политическа отговорност и да работи в синхрон. Някои от кандидатурите не бяха приети, не сме се старали по квоти или по проценти, а да намерим най-доброто приемливо и от двете страни. По същия на начин и със зам.-министрите. За две имена имаше опасения, но Валери Симеонов ме убеди– „ние стоим зад тези хора и си носим политическата отговорност“. Ако те не са добри зам.-министри, това е и наша политическа отговорност. Симеонов каза: „Аз ще направя всичко възможно да ги направя работещи – пое ангажимент, че ще се справи с тази задача“.

Борисов добави, че се е говорило в добър синхрон и работата на правителството се напасва.

Относно въпроса на Кутев защо Георг Георгиев от ГЕРБ, който е 25-годишен е станал зам.-министър на външните работи, Борисов отговори скромно: „Да. Млад кадър е, утвърден в ГЕРБ!“

„Десетина дни мислихме как да напишем програма и как да управляваме така, че да се постигнат целите. Все пак предизборната кампания мина – колкото по-малко се обиждате и търсите обединение в следващата една година, толкова по-добри резултати ще постигнем“, каза той.

И изненадващо Борисов започна: „По каква работа вие година и половина преди да се заговори за ООН предложихте Бокова. Не може ли по-добронамерен тон. И Бокова се е ползвала с цялата ни подкрепа. Всички SMS-и от Бокова си пазя и мога да ви ги покажа“.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички