Лукарски: Икономическите проблеми на Турция са възможност за България


Лукарски: Икономическите проблеми на Турция са възможност за България
Снимка: БГНЕС

2268

Ситуацията в Турция не може да не се отрази на икономиката, но никога не е само негативно или само позитивно. Има сериозно понижаване на кредитния рейтинг, на инвестициите за страната, но това е сериозна възможност за България част от капиталите да се пренасочват към нас. Това коментира министърът на икономиката Божидар Лукарски в ефира на БНТ по повод отражението на опита за преврат в Турция върху бизнеса. 

По думите му много туристи са се отказали от почивка в турските курорти, което означава, че те могат да бъдат пренасочени към нас.

„От друга страна Турция е в топ 6 на партньорите на България. Няма да е добре за българските инвестиции”, посочи още той и допълни да не правим крайни заключения.

„Чуват се различни слухове за различна висока инвестиционна активност след преврата. Всичко зависи от обстановката. Не е тайна, че бизнесът обича спокойствието. Ние работим по едни пакети, сега предстои трети”, посочи още министърът.

„Факт е, че в България в момента се забелязва разширяване на съществуващи инвестиции. След 2 дни откриваме с премиера Борисов разширение на една японска инвестиция "Язаки". Фирмата има сериозен бизнес в Ямбол, сега разширява в Димитровград”, съобщи той.

По думите на Лукарски бизнес климатът в България се подобрява и икономиката е стабилна.

Той коментира също, че българинът е креативен, а това се отразява добре на бизнеса. Според него обаче има сериозна геополитическа тежест и заради нея не е постигнат по-голям ръст за първото шестмесечие от очаквания.

 

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички