Доволни ли сте от мобилните оператори в България?


Доволни ли сте от мобилните оператори в България?
Снимка: Thinkstock

4105

По време на пресконференцията на Комисията за защита на потребителите (КЗП), която се проведе във вторник (30.08), стана ясно, че най-многобройни са жалбите на потребители, свързани със злоупотреби в сферата на телекомуникациите. Това са 40% от всички постъпили оплаквания, като по-голямата част от тях са свързани с дългосрочните договори на мобилните оператори и предсрочното им прекратяване.

Случайно или не, ден по-късно председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков каза в ефира на БНТ, че поне 60% от потребителските жалби срещу мобилните оператори са основателни.

По думите му телекомите често отказват да прехвърлят номера на потребители от един оператор към друг, което е тяхно право. Санкцията за подобен отказ е 60 000 лева.

„Няма оператор, който да може да откаже при искане да се пренесе номер. Срокът за преносимост е два дни“, категоричен беше Божков.

Според Веселин Божков в последно време телекомуникационните оператори предлагат услуги, които всъщност не могат да доставят. През тази година са постъпили 300 жалби само в тази насока. Друг неприятен момента, с който се сблъскват гражданите е липсата на фактури. Операторите са длъжни да изпращат месечните разписки на клиентите си, освен ако те изрично не се откажат от тази услуга. Проблем са и SMS-ите с търговско съдържание.

Вие доволни ли сте от мобилния оператор, който ползвате? Сблъсквали ли сте се с проблеми с телекомите? Споделете с нас в секцията за коментари.

 

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички