Защо коефициентите за спортните залози се променят постоянно?


Защо коефициентите за спортните залози се променят постоянно?
Снимка: Архив

2159

Питали ли сте се някога защо коефициентите се променят постоянно? Обръщали ли сте внимание на това? И нямам предвид по време на Live събития, което е ужасно логично само по себе си.  

Тези цифри, които определят стойността на нашия залог, наречени коефициенти, всъщност биха могли да варират поради множество фактори. Може би най-често срещаната причина е контузия или наказание на даден ключов футболист, който по предварителни данни е щял да вземе участие в срещата, ала впоследствие отпада от състава. Доста често сме ставали свидетели и на друга закономерност, особено при турнирите с групови фази, когато да вземем за пример първите два от четирите отбора продължават напред, а последните отпадат. В подобни ситуации, ако моментното точково развитие в групата е такова, че преди изиграването на последните срещи, първите два отбора имат нужда от 1т., за да гарантират продължаването си напред и точно в този мач играят помежду си, много често бихме могли да срещнем коефициент за равенство на стойности между 1.80 и 2.20, при стандартни над 3 за подобен изход. Друга практика, която обаче е свързана по-скоро с близкото минало, тъй като в настоящата ера на масова комуникация и информираност това е много трудно да се случи, е когато хора, които са така да се каже „от кухнята на отбора“, разпространяват грешна информация, с цел манипулиране на коефициентите за собствена изгода. Сходен пример е и този с т. нар. уредени мачове, за което УЕФА полага неимоверни усилия и в днешни дни на професионално ниво това е почти напълно заличено като практика. Коефициентите биха могли да варират между различните букмейкърски къщи, тъй като всяка от тях определя сама за себе си тази стойност.

А знаете ли, че има хора, които са изцяло специализирани в следеното на променящи се коефициенти? Те също така често се възползват от това, като се опитват да монетизират от тази промяна в стойностите. Ако да речем един мач по предварителна преценка е на коефициент около 2.10 за победа на домакина, обаче минути преди срещата този коефициент падне на около 1.50, това е ясен сигнал, че някой от гореспоменатите фактори е налице и има логика тази среща да се опита. Разбира се, няма как да се разчита на това на 100%, но все пак би могло да бъде от полза при определянето на залог.

Освен стойността и размера на самия залог, изключително важен момент е крайният му статус – тоест дали той е печеливш когато теглим чертата или губи. Можем да играем 300 коеф. и „за малко да не хванем“, а можем също така да поставим залозите си на коефициент 1.30 и отново да загубим. И в двата случая крайният резултат е еднакъв. За да имаме по-добра успеваемост бихме могли да се доверим на доказали себе си експерти в областта. Подобни професионалисти са типстърите на платформата Прогнози.бг, които освен редовни и безплатни, дават и доста успешни прогнози, с цел нашата всеобща успеваемост. Следете коефициентите и успех в залозите!

Още от Статистика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички