Шефът на IBM България: Облачните технологии трансформират бизнеса


Шефът на IBM България: Облачните технологии трансформират бизнеса
Снимка: iStock/Guliver

4299

Дигитализацията вече не е основна цел на компаниите, тъй като до голяма степен се е случила. Сега те се опитват да трансофрмират дейностите си и в това начинание облачните технологии могат да им помогнат много. Това заяви изпълнителният директор на IBM България Игор Правица на събитие в столицата.

По думите му чрез облака бизнесът може да се оптимизира изключително много, отделни нови технологии да се свързват помежду си, а самите компании да отговарят по-бързо и ефективно на исканията на клиентите си.

Пример бе даден с проекта на IBM с Банка ДСК за облачна платформа, която обединява банковите им приложения. Технологията е позволила на банката да съкрати времето си за реакция (response time) до 13 милисекунди.

„Преминаването към такова обслужване е на първо място много работа. Хубавото обаче е, че технологията не за IT специалисти, а за крайния клиент и така той може да бъде обслужен по-сигурно и иновативно“, заяви изпълнителният директор на ДСК Юрий Генов.

Правица пък цитира проучване, според което 44% от бизнесите в Югоизточна Европа използват някаква форма на облачни технологии. Още повече планират да адаптират облака в бизнеса си през следващите 12 месеца.

IBM инвестира изключително много в хибридния облак (услуга, която използва както частен, така и публичен облак, за да изпълнява различни фонкции в рамките на една и съща организация – бел.ред.) и в момента изгражда структури, базирани на него, които ще се развиват в следващите 5 – 10 години, стана още ясно от думите на Правица.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички