Вече можем да използваме новите пет реакции на Facebook


Вече можем да използваме новите пет реакции на Facebook
Снимка:

3696

Нововъведението на Facebook, чрез което "харесването" се допълва с пет нови реакции, е факт. Иновацията бе тествана за първи път миналата година в Ирландия и Испания, но вече може да се ползва от потребителите във всички държави по света, включително и в България. 

Става дума за пет емотиконки: “Love”(любов), “Haha” (смях), “Wow” (учудване), “Sad” (тъга) и “Angry” (яд). Емоциите, които изразяват, са избрани след консултации с екип от социолози.

Вместо социалната мрежа да изчислява всички реакции под постовете като Like, публикациите ще показват "разбивка" на потребителските впечатления според това кой от емотиконите са предпочели да кликнат.

Функцията може да се ползва доста лесно, като поставите курсора на мишката си върху надписа "Like" на традиционния бутон. Веднага над него излиза допълнително меню с различните реакции.

„Когато имаш само Like бутон, а искаш да покажеш отношение към тъжна новина или си ядосан на нещо, ти трябва по-добър инструмент“, коментира преди време създателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг.

За въвеждането на новостите несъмнено роля е изиграло мнението на много рекламодатели и компании, според които стойността на „лайкването“ силно е спаднала. Те настояват за по-задълбочен начин за оценка на техните продукти и услуги от страна на потребителите.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички