144 000 пътници са използвали нощния транспорт в София за година


144 000 пътници са използвали нощния транспорт в София за година
Снимка: Facebook/Владимир Христовски

2007

144 хил. пътници са ползвали нощния транспорт в София от неговото пускане преди една година. Това каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Христиан Петров във връзка с навършването на една година от пускането на нощния градски транспорт в София, предаде "Фокус".

„Преди точно една година започна нощният транспорт на София и за момента това, което можем да кажем, е, че 144 хил. пътници са ползвали тази услуга. Разбираемо най-много услугата е ползвана петък срещу събота и събота срещу неделя – това ние намираме за нормално и естествено. Това е все пак нещо, което е ново, и все още градът свиква с него. Надяваме се, че сега с оправянето на времето, идването на пролетта и по-топлитe месеци с по-дълъг ден този транспорт ще се радва на още по-голям интерес“, заяви Петров.

Той посочи, че целта на пускането на нощния транспорт е била да се подобри цялостната услуга, която ЦГМ предлага на гражданите. По думите му така се дава алтернатива на придвижване в по-късните часове на денонощието. „Към момента нощните линии са четири и по тях работят общо 14 автобуса, като интервалите на движение са точно 40 минути. Всяка от линиите може да бъде използвана от 150 пътници на час. Цената на билета е 2 лв., като важи за всички линии“, припомни Петров. Той посочи, че до момента не са възниквали сериозни инциденти с пътници.

„Най-натоварената линия е N2, която обслужва кварталите „Обеля“ и „Студентски град“. От тези 144 хил. пътници, които са ползвали тази услуга за една година, 57 хил. са ползвали N2“, обясни Петров.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички